Behandeling afgestemd op uw wensen

Behandelingen Fysiotherapie Aan de Meulen-Dijkstra Roermond

Fysiotherapie Aan De Meulen-Dijkstra biedt brede individuele zorg aan inwoners uit de regio Roermond. U kunt rekenen op een onderzoek en behandelingswijze die specifiek afgestemd zijn op uw zorgvraag. Wij werken volgens een aantal vaste kernwaarden. Deze kernwaarden weerspiegelen onze visie en zijn leidraad in ons dagelijks handelen: 

  • We willen oplossingsgericht klachten behandelen en daarnaast gezond gedrag en vitaliteit stimuleren
  • Multidisciplinaire projecten en – samenwerking zien wij als mogelijkheid om de kwaliteit en diversiteit in het zorgaanbod te vergroten​
  • Wij zien meerwaarde in het aanbieden van individuele behandeling en groepsbegeleiding
  • ​Wij streven naar een collegiale en open werksfeer

Kijk bij onze behandelingen/specialisaties en klik op de buttons voor meer informatie.

r
algemene fysiotherapie Roermond

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met het bewegend functioneren van de mens. De fysiotherapeut behandelt mensen die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen. Het doel van de fysiotherapie is dat u weer zo optimaal mogelijk functioneert in de omgeving waarin u leeft, woont en werkt. Dit wordt bewerkstelligd door samen met uw fysiotherapeut te werken aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. Vind hier meer info over fysiotherapie

Bekkenfysiotherapie Roermond

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie aansluitend op de opleiding algemene fysiotherapie. Het is een driejarige opleiding waarin de bekkenfysiotherapeut zich gaat verdiepen in preventie en behandeling van klachten in het buik –bekken gebied. Deze klachten kunnen bij zowel vrouwen als mannen voorkomen en bij kinderen.

Manuele Therapie Roermond

Manuele therapie

Een manueel therapeut heeft na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie gevolgd. Een CKR geregistreerd manueel therapeut heeft aan zijn na- en bijscholingen voldaan om u te verzekeren van die behandelingen die aansluiten bij de laatste stand van evidence based onderzoek. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren

McKenzie methode Roermond

McKenzie methode

De McKenzie methode is ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland. Het blijkt dat er voor veel rug- en nekklachten geen duidelijke oorzaak aan te geven is. Bij de McKenzie methode wordt er bekeken welke mechanische factoren er van invloed zijn op de klachten van de patiënt. Daarna wordt vastgesteld welke oefeningen en adviezen gegeven kunnen worden. Het doel van deze methode is de patiënt onafhankelijk te maken van de therapie en de therapeut en de kans op recidieven aanzienlijk te verkleinen. 

Oedeemtherapie Roermond

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een behandeling van lymfoedeem van arm of been door een fysiotherapeut of huidtherapeut. Waar lymfoedeem vooralsnog niet te genezen lijkt te zijn is de therapie vooral gericht op het beperken en voorkomen van de toename van het oedeem om de bewegingsmogelijkheden van arm of been te vergroten of in ieder geval te behouden.

 

Mulligan therapie Roermond

Mulligan therapie

Het Mulligan concept is een mobilisatietechniek voor zowel de wervelkolom- als de perifere gewrichten. Het systeem is in de jaren '90 ontwikkeld door Brian Mulligan, een Nieuw-Zeelandse manueeltherapeut.

Dry Needling Roermond

Dry Needling

Een bijzondere en relatief nieuwe interventie binnen de fysiotherapie is Dry Needling. Bij de behandeling van (pijn)klachten wordt gebruikt gemaakt van (acupunctuur)naalden die triggerpoints binnen de spier aanprikken. Door middel van deze speciale techniek worden spieren aangeprikt zodat die daarna snel en langdurig kunnen ontspannen. Hierbij wordt geen medicament gebruikt en wordt deze naaldtherapie Dry droog genoemd

Osteopathie Roermond

Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij de oorzaak van een klacht wordt aangepakt. Het kan zijn dat deze oorzaak zich op een andere plaats bevindt dan waar de pijn ervaren wordt. Buikpijn, hoofdpijn, darmklachten of chronische rugpijn zijn meestal uitingen van een verstoord evenwicht binnen het lichaam, terwijl men zich niet bewust hoeft te zijn van de oorsprong van deze verstoringen. 

Het Medical Taping Concept Roermond

Het Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept komt van oorspong uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape (CureTape). De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

ZwangerFit® Roermond

Zwangerfit®

NVFB-ZwangerFit® is een relatief nieuw product met een beschermde titel en alleen voorbehouden aan fysiotherapeuten die een geregistreerde NVFB-ZwangerFit® opleiding hebben gevolgd, of aan geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. De NVFB is de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en Pre- en Postpartum Gezondheidszorg.

Fysio-Fitness Roermond

Fysio-Fitness

De Fysio-Fitness is een fitnesstraining onder begeleiding van een fysiotherapeut in een groep van maximaal acht tot tien mensen. Iedereen krijgt na een uitgebreide intake een persoonlijk programma. U traint in een kleine groep, waardoor er veel aandacht is voor individuele begeleiding

fitness roermond

Reguliere Fitness

Ook wanneer u geen klachten  of blessures heeft bieden wij u de mogelijkheid om bij ons kleinschalig te trainen. Door middel van een chipkaart waar uw persoonlijke- en trainingsgegevens op staan traint u bij ons op verantwoorde wijze.

Handtherapie

Handtherapie

Binnen onze fysiotherapiepraktijk wordt ook handtherapie aangeboden. Hoewel de naam anders doet vermoeden, houdt de handtherapeut zich niet alleen met de hand bezig: ook de pols en de arm behoort tot het werkgebied. 

Tarievenlijst Fysiotherapie 2017

Tarievenlijst Fysiotherapie 2017

Zitting fysiotherapie

29,10 euro

Intake en onderzoek na verwijzing

40,80 euro

Screening en intake en onderzoek

40,80 euro

Screening

10,15 euro

Zitting oedeem therapie

Zitting oedeem therapie aan huis

38,15 euro

48.35 euro

Zitting bekkenfysiotherapie

38,15 euro

Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (op schriftelijk verzoek arts)

50,00 euro

Aan huis behandeling

39,20 euro

Inrichtingstoeslag

 5,00 euro

Niet nagekomen afspraak (zie afspraakkaartje)

No show nota, zie huishoudelijk reglement

Lange zitting

Lange zitting aan huis

39,70 euro

49.90 euro